2016
public space redevelopment
milano - italy, competition

In Europe, the historical public space is the result of a stratification of projects, intentions, and desires. All this results in a fragmentation that can hinder the functionality and generosity of the public space. The square in front of Castello Sforzesco in Milano, a crucial interface between the historical heritage and the city, is no exception. Now, this is divided into two parts, the division consolidated by the introduction of car mobility in the urban space, and constitutes a spatial complex that opposes any unitary fruition of space. Thus, rather than further specialization, we propose the development of a pristine spatiality, characterized by continuity. In this context, the vegetation, mobility, activities, furniture, all coexist in diffused form. Here, the spatial differentiation is achieved with a different concentration of these elements and the character of space by the choice of materials, colors, and shapes that build up into the square.

in collaboration with: Francesco Messina, bodar, Hanju Chen, bias architects, and Chia Ying Yang.

digital @ http://issuu.com