2014
taipei fine arts museum pavilion
taipei - taiwan, competition

A meeting point is, first of all, an open space that has undergone environmental adaptation. Only when this is achieved, human beings can find a place for the free exchange of goods, ideas, and feelings. The roof is the ‘minimal’ architectural element that produces the environmental adaptation. Indeed, it protects from sunlight or storm water and, if bigger than a certain size, it can locally stabilize the climate. The project aims at defining this element while elaborating its relationships with the human scale: thus, it defines an extensive but light roof that interact with the environment leading to the Taipei Fine Arts Museum, a roof that gives space to the meeting between the museum and the street.

in collaboration with: Hanju Chen, bias architects.

digital @ http://issuu.com