2016
yanping street redevelopment
taipei - taiwan, competition

Since recent events showed an emerging demand for qualified public space, Taipei decided to adequately transform the street space of the historical center. Anyway, a traditional pedestrianization was not feasible, due to the complexity of the mobility network and the extent of daily circulation in the city. Without the chance to rely on an overabundance of space, that would enable some functional redistribution, the project suggested a hybrid solution, where elements of spatial segregation and continuity where both distributed along the street space, so as to let pedestrians coexist with the cars or take full control of the street space according to the events taking place in the city.

in collaboration with: Hanju Chen, bias architects, and cnhw planning and design consultants.